dimecres, 24 d’abril del 2013

EL GIRA-SOL

Aquest any, amb motiu de la diada de Sant Jordi, els nens i les nenes de P4 hem treballat el conte com a gènere literari.

Per aquesta raó, hem escollit el conte "La Semillita" d'Eric Carle, com a centre del nostre treball.

Aquest fantàstic àlbum il.lustrat ens ha servit com a punt de sortida i referència per fer el nostre propi conte. Tant a nivell d'estructura, història i de tècnica artística. Hem introduït alguns canvis i situacions noves en el conte. Al final els nens han a aconseguit fer-se seu el conte.

Si cliqueu en la següent imatge, podreu veure la fitxa editorial de l'àlbum.


La primera tasca va ser, reescriure la història. Afegint noves situacions. Aquesta part va ser fàcil, ja que tenim a la classe alguns nens amb molta imaginació.

El segon pas va ser fer tot el treball plàstic. Imitant a l'Eric Carle, ens vàrem decidir per la tècnica del collage. En el següent vídeo, el mateix Eric ens mostra com ho fa.

Aproximadament a la meitat del video l'Eric Carle ensenya com crea l'eruga goluda



Així doncs en primer lloc, vàrem dedicar tota una tarda a pintar fulls de diferents colors, per tal de tenir força material per crear el conte.

Un cop secs els fulls, va arribar el moment d'anar dibuixant, retallant i enganxant els diferents elements de cada pàgina del nostre àlbum:





Ja teniem la història i les il.lustracions. Ara calia explicar-ho a tothom. Vàrem enregistrar la història.






Aquí teniu el resultat del nostre treball, cliqueu a la imatge per veure el conte:


Per últim, el dia de Sant Jordi, en els Jocs Florals d'Infantil, vàrem explicar el conte als nostres companys. Mireu quin premi ens van donar!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada